Vesti
12.07.2021. 11:49
Tanjug

"Pratimo naše brojke"

Brnabić: Doktori zabrinuti zbog novog talasa

Ana Brnabić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Brnabić je na TV Pink rekla da je lekarski deo Kriznog štaba zabrinut zbog eventualnog novog talasa koronavirusa i slabe imunizacije.

"I dalje nastavljamo da pratimo naše brojke na dva sata i gledamo kako je po gradovima, opštinama. Najsigurnija je situacija tamo gde imate veći procenat vakcinisanih", kazala je Brnabić i dodala da je od jutros i Gornji Milanovac prešao više od 50 odsto vakcinisanih.

Brnabić kaže da nije važno samo da pređemo 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno posebno ponovo apelovati na mlade da to učine.

Ponovila je da će 23. jula Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG) završiti svoje studije o potrebi treće doze i da će Kriznom štabu dati preporuku do 1. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pažnja: Pojačana kontrola poštovanja mera
maska, korona

Kovid u Srbiji

12.07.2021. 06:05

Pažnja: Pojačana kontrola poštovanja mera

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve