Vesti
05.02.2021. 09:00
Tanjug

BRNABIĆ: Hapšenje Belivuka najveći udar mafiji od Sablje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da je hapšenje kirminalne grupe Veljka Belivuka najveći udar organizovanom kriminalu od operacije "Sablja" 2003. godine, pokrenute posle ubistva premijera Zorana Ðinđića.

"Ovo je tek početak. Nastavljamo ovu borbu", rekla je Brnabić za RTS i navela da postoje još neki gradovi, kao što su Subotica, Vranje i Valjevo, gde treba da se nadležni obračunaju sa organizovanim kriminalom.

Ona je naglasila da je vlast u Srbiji najavila da će borba protiv organizovanog kriminala i mafije biti jedan od ključnih piroriteta, uz borbu protiv koronavirusa.

"Želimo da iskorenimo organizovani kriminal koliko god to bilo opasno po ljude koji se time bave", rekla je Brnabić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Navela je da tajming hapšenja nije namešten da se podudari sa prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

Navela je da operativni rad i MUP-a, BIA, Tužilastsva i stručnih službi traje više meseci i da je do hapšenja došlo kada su stručne službe procenile da je vreme da se zada udarac organizovanoj kriminalnoj grupi.

Navela je da je kriminalna grupa Veljka Belivuka jednako opasna i organizovana kao nekadašnji kriminalnu zemunski klan, a da je u nekim apsektima i organizovaniji.

"To pričamo o otmici ljudi, ubistvima, zločinima nezamislivim za normalan mozak. Izuzetno je teško naći dokaze", rekla je Brnabić i navela da da je timski rad doveo do velike akcije i velikog uspeha.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve