Vesti
05.07.2019. 12:46
Tanjug

Brnabić: Haradinaj kaže da je vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na KiM- lažna!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo i Metohiju lažna vest i da joj je to saopštio kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji, kao i ona, danas boravi na samitu lidera Zapadnog Balkana u Poznanju.

"Drago mi je da sam od Ramuša Haradinaja čula da je lažna vest da su srpskim zvaničnicima zabranjene posete Kosovu i Metohiji. Ne čudi me da lažne vesti šire savetnici takozvanog ministra za spoljne poslove", rekla je Brnabić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Nemanja Jovanović

Ona ističe da to što joj je rekao Haradinaj, da je reč o "lažnoj vesti", donekle smanjuje tenziju koja je, kaže, velika u regionu. Brnabić je navela da joj je Haradinaj to kazao na radnom doručku sa predsednicima vlada Zapadnog Balkana, uz ocenu da je razgovor tokom doručka bio zanimljiv i otvoren.

Povezane vesti – Dačić: Potez Prištine još jedan šamar EU

Da su prištinske vlasti donele odluku o zabrani ulaska svim srpskim zvaničnicima na Kosovu, javnost je obavestio Jetlljir Zuberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je odluka je doneta "usled provokacija i ponašanja koja dolaze od strane ove zemlje (Srbije)".

"Zbog hibridnih pretnji koje Srbija čini prema Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, kao i nedavnim naporima da se spreči takozvana humanitarna kriza na severu Kosova preteći srpskom stanovništvu i prisiljavajući ih da zatvore preduzeća samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo, i svi zahtevi će biti odbijani sve dok se ovo ponašanje nastavlja", napisao je Ziberaj.

Na ovaj potez reagovale su i Srbija i EU, gde je poručeno da postignuti sporazumi između Beograda i Prištine, među koje spada i onaj o zvaničnim posetama, moraju da se poštuju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve