Vesti
17.04.2024. 15:07
R. E.

Višesatni sastanak

Brnabić i opozicija BEZ DOGOVORA, beogradski izbori će se održati 2. juna

1
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle današnjeg višesatnog razgovora sa opozicijom o izbornim uslovima, da nije postignut dogovor "jer se sve svelo na datum njihovog održavanja"

"Nešto više smo pričali o izbornim uslovima, ali ultimativno je na kraju postavljen datum. Ne birački spisak, izborni uslovi", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare posle razgovora sa delom opozicije.

Ona je naglasila da će beogradski izbori biti održani 2. juna, za kad su prvobitno i raspisani.

"Izborne radnje za Beograd moraju da se završe, zbog građana i funkcionisanja grada", rekla je Brnabić navodeći da je "Srbija protiv nasilja" postavila ulitimativno zahtev da se svi lokalni izbori održe zajedno sa beogradskim.

Ona je navela da su današnji razgovori bili najkonstruktivna razmena mišljena i argumenata do sada.

"U smislu konstruktivnosti, razmene argumenata i mišljenja, ovaj sastanak je apsolutno daleko najbolji do sada. Imali smo jako dobar sastanak i dijalog kojim bi se ponosio svaki parlament na svetu", konstatovala je Brnabić.

Prema njenim rečima, nastavlja se sa radom na formiranju komisija za izmenu izbornih zakona i reviziju biračkog spiska.

Šefica poslaničke grupe Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je, posle sastanka, da se ni danas nije maklo dalje od početka i da su svi ostali pri svojim stavovima.

Opozicija je navela da će konačnu odluku o izlasku na izbore doneti do petka.

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš tvrdi da su se vlast i opozicija saglasili da nema vremena da se poprave izborni uslovi do 2. juna, a to je, kaže, na neki način konstatovano i u izveštaju koji je dostavio ODIHR.

"Vlast je odlučila da ide na izbore sa nama ili bez nas. Možemo da sačekamo još dan ili dva, ali pod ovim uslovima mi na te izbore ne možemo da izađemo", rekao je Ponoš.

Na pitanje zašto će tek u petak da saopšte odluku imajući u vidu da već sada kažu da neće pod ovakvim uslovima na izbore, Ponoš je kazao da postoje organizacije u okviru koalicije koje još nisu završile interne procedure, a da postoje organizacije koje imaju jasan stav na tu temu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve