Vesti
26.08.2019. 12:07
Tanjug

Predsednici vlada Srbije

Brnabić i Zaev otvorili prvi integrisani granični prelaza Srbije i Makedonije

tan2019-8-26_101324143_4.jpg

Predsednici vlada Srbije i Severne Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev zvanično su označili početak rada integrisanog graničnog prelaza Preševo

Predsednici vlada Srbije i Severne Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev zvanično su označili početak rada integrisanog graničnog prelaza Preševo - Tabanovce između dve zemlje.

https://youtu.be/Z7qVBs-AhFg

To znači da će od danas prvi put na jednom graničnom drumskom prelazu prve kategorije, Preševo -Tabanovce na Koridoru 10, zajedno u istoj "kancelariji" raditi srpski i makedonski carinici i policajci. Integrisani granični prelaz je rezultat Sporazuma o uspostavljanju zajedničkih kontrola na međunarodnom graničnom prelazu Preševo - Tabanovce preko koga se odvija promet putnika i svih vrsta robe.

[caption id="attachment_230809" align="alignnone" width="676"]FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC[/caption]

Taj sporazum su 12. jula u Beogradu u ime dve vlade potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Severne Makedonije. Brnabić i Zaev su se posle ozvaničenja integrisanog prelaza uputili ka Skoplju na sastanak, a planiran je i susret delegacija dveju zemalja i potpisivanje više sporazuma o saradnji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve