BRNABIĆ: Lažna vest o Belekspocentru kap koja je prelila čašu

BRNABIĆ: Lažna vest o Belekspocentru kap koja je prelila čašu

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Premijerka Ana Brnabić istakla je da je lažna vest da su građani dobili poziv za vakcinaciju danas u Belekspocentru, a tamo naišli na zatvorena vrata, te da su takve “otvorene laži” o vakcinaciji pokušaj da se se ugrozi i diskredituje čitav proces, koji je za primer svetu.

Brnabić je istakla da vakcinisanje u Belekspocentru danas nije ni bilo planirano, a da građani, koji su tvrdili da su dobili poziv za danas na tom punktu, imaju poziv, ali za sutra, 17. februar.

“Danas sam osećala potrebu da ukažem na jedan incident koji se nama dešava svaki dan, ali ovo je kap koja je prelila čašu, zbog toga što se radi o otvorenim lažima, ne o lažnoj vesti”, istakla je ona na vanrednoj konferenciji za štampu.

Brnabić je kazala da je napadnut proces koji je prvi ikada organizovan u Srbiji, a da služi za primer celom svetu, što se moglo videti po natpisima i reportažama svetskih medija.

“Ne želim da kao premijerka ostanem nema na sve napade i laži koji mogu da ugrože i diskredituju ovaj proces. Danas je udarna vest na N1 da su građani dobili poziv za vakcinaciju na Belexpocentru gde su zatekli zatvorena vrata. Onda su tu vest svi ostali bliski mediji preneli, a potom i nekid drugi, jer je preuzeta od nekih agencija. Neproverena je išla ceo dan, a stigla je i u međunarodne medije, Glas Amerike”, kazala je ona.

Brnabić je ukazala da sada, nešto što je do juče, bilo za ponos Srbije zahvaljujući laži počinje da se kritikuje i dovodi u pitanje.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kritikovala je, tvrdeći da se ekipa N1 nije slučajno našla ispred Belexpocentra, i uzela svedočenje ljudi da su imali poziv za vakcinaciju, ne proverivši da li su imali termin za današnji dan.

Brnabić tvrdi da se radi o smišljenom planu, i da su ovakve informacije puštene bez ikakve provere, iako se, ističe, radi o najproverljivijim stvarima, jer svaki građanin dobije poziv SMS porukom i mejlom u kojima stoji termin sa jasnim datumom i vremenom.

“Dobili smo informaciju da gospođa, koja je dala izjavu, ima zakazanu informaciju sutra u isto vreme, 17.februara u 10.05 časova“, podvukla je ona.

Takođe, navodi i da su provereni i drugi koji imaju termin za sutra.

Kako je rekla, to je primer neprofesionalizma.

“Mi u vladi svaki dan to trpimo od jednih istih medija, ali je ova vest prelazak crvene linije i granice pristojnosti, jer je reč o laži oko nečega što je predmet života ljudi, a sve zbog politike. Valjda je strašan proces, jer je Vučić uspeo da nabavi vakcinu, i to što teče fenomenalno, pa treba da ga uniziti”, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla i da niko nije kontaktirao Kancelariju za IT upravu.

Brnabić je navela i da će Srbija uskoro biti šesta ili peta po broju vakcinisanih u svetu.

“Verujem da to neće radovati sve, ali mene, predsednika Srbije, sve u vladi , ljude koji učestvuju u ovom procesu i 99 odsto građana hoće”, rekla je Brnabić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar