Vesti
06.06.2023. 23:20
Beta

Premijerka Srbije

Brnabić: "Na molbu Vučića.."

ana brnabic
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vlada Srbije, na "molbu" predsednika Aleksandra Vučića, povući iz skupštinske procedure predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima.

Ona je ocenila da postoji mnogo dezinformacija i neistina o tom predlogu zakona. 
 

"Nema govora o prodaji preduzeća u državnom vlasništvu, o prodaji Srbijašuma, Srbijavoda, nacionalnih parkova. Nikad nam to nije bila namera. To je direktna neistina koju je plasirala opozicija, pretpostavljam u nameri da stvori dodatnu konfuziju", rekla je premijerka za Prvu televiziju. 
 

Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i "zamoliti" skupštinu da joj vrati predlog zakona.

"Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije", rekla je premijerka. 

Dodala je da "i dalje" misli da je predlog tog zakona "jako dobar" jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država. 

"Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima", rekla je Brnabić.

Brnabić i Vučić sutra će se obratiti građanima a po rečima premijerke, javnosti će saopštiti "dobre vesti". 

"Sutra izlazimo sa suštinskim, strateškim političkim i ekonomskim odlukama. Želimo da podnesemo kratak izveštaj i kažemo šta su planovi za budućnost. Imamo dobre vesti za građane, mislim da će biti zadovoljni", rekla je premijerka. 
 

Ponovila je da je "u svakom trenutku" spremna da podnese ostavku ali i da nije spremna da kao predsednica vlade dozvoli da "neko kadrira na ulici". 

"Zahtevi protesta su u velikoj meri uslišeni a mogu da dobiju i više od toga, a to je ostavka čitave Vlade", rekla je Brnabić. 

Dodala je da proteste "protiv nasilja" organizuje opozicija i da joj se "ne sviđa" što "čuje" da opozicione stranke žele vlast ali da ne žele izbore. 

"Ne vidim kako se u jednoj demokratskoj, civilizovanoj državi dolazi na vlast bez izbora", navela je premijerka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ana Brnabić o inflaciji i prosečnoj plati u Srbiji
Ana Brnabić

Premijerka Srbije

15.04.2023. 09:35

Ana Brnabić o inflaciji i prosečnoj plati u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je inflacija u Srbiji usporena ograničenjem cena osnovnih životnih namirnica i goriva i "dobrim namerama" Narodne banke Srbije (NBS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve