Vesti
09.09.2019. 14:56
Tanjug

Predsednica vlade Ana

Brnabić: Nadamo se nastavku dijaloga posle izbora na Kosovu

ana-brnabic-11.jpg

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će posle izbora na KiM moći da se nastave

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će posle izbora na KiM moći da se nastave pregovori o dugoročnom, održivom i kompromisnom rešenju između Beograda i Prištine.

"Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom, održivom rešenju. Mi ćemo biti tu", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara iz Luksemburga, rekla da je Beograd posvećen pronalaženju dugoročnog rešenja sa Prištinom, ali da to mora da bude kompromisno rešenje.

"Ne može jedna strana da dobije sve, a druga da sve izgubi", rekla je Brnabić i istakla da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, uprkos konstantim provokacijama, te objasnila da je dijalog obustavljen kada je druga strana uvela takse na robu iz Centralne Srbije i BiH.

[caption id="attachment_224101" align="alignnone" width="710"]FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC[/caption]

"Ako zaustavite promet robe na osnovu nacionalnosti, onda nemamo o čemu da pričamo", rekla je Brnabić. Ona navodi da Beograd traži od Pristine da povuče odluku o taksama i da će nakon toga, rado, istog dana nastaviti dijalog.

"Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom održivom rešenju. Mi ćemo biti tu”, rekla je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve