Vesti
13.04.2019. 14:24
Tanjug

Brnabić: Priština da povuče takse, pa onda može dijalog

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da prvo neophodno da priština povuče odluku o uvođenju taksa na robu iz Srbije kako bi se nastavio dijalog.

- To je minimum što možemo da tražimo. Srbija je prošle nedelje dala još jedan ogroman signal koliko nam je važna regionalna saradnja time što smo, i pored toga što Priština ne poštuje Cefta sporazum, potpisali roming sporazum, jer je on vazan za građane, privredu i regionalnu saradnju - rekla je Brnabić za TV Prva i podsetila da je stav Srbije po tom pitanju jasan i neće se menjati.

Upitana šta očekuje od sastanka u Nemačkoj 29. aprila, ona je rekla da je zanima da čuje šta evropski zvaničnici imaju da kažu na tu temu.

- Što se mene tiče, kao predsednice Vlade, stav Srbije je jasan i neće se menjati - da bi se nastavio dijalog, Priština mora da povuče odluku o taksama. Hajde da vidimo da li je moguće da oni još jednom probaju da nagovore Prištinu i naprave pritisak da povuče takvu necivilizacijsku odluku, a onda ćemo svakako nastaviti dijalog - rekla je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve