BRNABIĆ: Rano je za popuštanje mera, u fokusu sada škole

BRNABIĆ: Rano je za popuštanje mera, u fokusu sada škole

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs


Mere će biti ukidane postepeno, a sada je prioritet polazak dece u školu, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da će obaveza nošenja maski ostati neko duže vreme, dok je epidemiolog Predrag Kon istakao da je još rano za ukidanje mera.

“Sada se Krizni štab bavi septembrom, polaskom u školu, jer je važno da se poštuju sve mere prevencije da bi nastava, koliko god je to moguće, mogla normalno da se odvija”, rekla je Brnabić.

Povezane vesti – ŠARČEVIĆ: Roditelji će moći da biraju između nastave u školi i onlajn nastave

FOTO TANJUG/ TANJA DROBNJAK/ bs

FOTO TANJUG/ TANJA DROBNJAK/ bs

Takođe, ukazala je da je važno i da privredna aktivnost ne staje i da firme mogu da fukncionišu, kao i da se razgovara da li bi i u kojim bi laboratorima moglo da se radi masovno testiranje u većem kolektivu.

Povezane vesti – “Rano je za vakcinu, svi se nadamo do kraja godine”

Ono podrazumeva da se bris uzme od svih zaposlenih, a ukoliko se utvrdi da je neko pozitivan, onda se test radi pojedinačno, dodala je Brnabić.

To je, kaže, mnogo brža i jeftinija, a efikasna metoda.

Ana Brnabić

Takođe, Brnabić je istakla i da se razgovara o institucijama kulture, jer je potrebno društvu da otvorimo i pozorišta i bioskope.

“Radimo na protokolu za to, ali će Krizni štab, posebno stručni deo, pogledati preporuke i nadam se do 15. avgusta avgusta ćemo izdati preporuke, da bi se ljudi pripemali za septembar i oktobar”, rekla je Brnabić.

Povezane vesti – STOKIĆ: Covid-19 ostavlja ozbiljne promene na bubrezima

Obaveza nošenja maski je nešto što će ostati neko duže vreme sa nama, naglasila je Brnabić.

 FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

“Nije vreme za to”, istakao je Kon na pitanje kojim tempom će biti ukidane mere.

“Racionalno je da i dalje govorimo o obavezi nošenja maski, a što se tiče rada kafića, to tek posle polaska u školu, po mom dubokom uverenju”, rekao je Kon.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar