Vesti
09.12.2020. 16:21
Tanjug

BRNABIĆ: Situacija teška, ali ne i dramatična

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiološka situacija u Srbiji trenutno je vrlo kompleksna pošto i dalje beležimo veliki broj novozaraženih, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da je važno da, ipak, taj broj ne raste dramatično već se održava na određenom nivou.

Nadamo se da će ukoliko budemo nastavili da se pridržavamo mera narednih dana ili nedelju dana taj broj krenuti da pada, rekla je Brnabić na onlajn konferenciji u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) povodom predstavljanja rezultata godišnjeg istraživanja.

Navela je da se borba sa koronavirusom i posledicama koje ostavlja nastavlja i dodala da će tako biti i u u prvoj polovini naredne godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Očekujemo da će i u prvoj polovini 2021. biti nastavka borbe i sa virusom i posledicama i za ekonomiju i za privredu, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila predstavnicima AmChama, odnosno kompanijama što su zadržali zaposlene i svojim aktivnostima pomogli privredi u Srbiji i zdravstvenom sistemu, ali i drugim institucijama.

Ukazala je da se veliki deo onoga što je pokazalo njihovo istraživanje poklapa sa zacrtanim prioritetima vlade.

Brnabić je dodala da se nastojalo u tome da se situacija izazvana pandemijom drži pod kontrolom i da ne dođe pre svega do velikog pada zaposlenosti, ali i da se sačuva zdravstveni sistem.

"Danas sa velikom sigurnošću mogu da kažem da će Srbija ovu godinu završiti sa najboljim reuzultatima u Evropi i sa najmanjim padom, od minus jedan odsto BDP možda i nešto manje, ali i da ćemo zahvaljujcuhi svim merama moći to da nadoknadimo 2021. i da idemo 2022. u brzi rast", rekla je premijerka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve