Vesti
18.01.2021. 16:24
Tanjug

BRNABIĆ: Važno je omogućiti normalnu nastavu što duže

w_56565237.jpg
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Veoma je važno što su škole danas počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa korona, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družuli se, obrazovali i stekli radne navike.

"Zbog toga smo doneli odluku da krenemo ponovo sa nastavom nakon zimskog raspusta. Imamo izuzetno dobar sistem nadzora nad novoobolelima, pratićemo sa timovima svakodnevno broj novoobolelih, učenika, i nastavnog i vannastavnog osoblja u školama, i trudićemo se da im pružimo svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije, što duže", rekla je Brnabić.

Povezane vesti - KON: Brža vakcinacija “zaštitna barijera” od novog soja virusa

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zato je pozvala prosvetne radnike da se u što većem broju odazovu vakcinaciji ili kod svojih školskih uprava ili preko portala eUprava, elektronski ili telefonski, jer je, kako kaže, to sistem koji u ovom trenutku savršeno funkcioniše.

"Počeli smo da pozivamo na vakcinaciju te ljude koji su izrazili interesovanje", kazala je premijerka prilikom obilaska škole "Milan Munjas" u Ubu.

Brnabić je školu obišla sa ministrom prosvete Brankom Ružićem, a kroz školu, čija je obnova vredna 354 miliona dinara, sprovela ih je direktorka te obrazovne institucije Živana Baratović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
22.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve