Vesti
12.01.2023. 21:30
Beta

Sramota

Poznato je zbog čega kasne vozovi na relaciji Beograd-Novi Sad

Pruga
Izvor: Shutterstock

Vozovi na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad kasne zbog krađe delova kontaktne mreže iznad te pruge, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".

"Zbog krađe čvrstih tačaka koje služe da obezbede stabilnost zateznog polja kontaktne mreže, 'Infrastruktura železnica Srbije' bila je prinuđena da na ukupno pet kilometara brze pruge uvede lagane vožnje sa brzinom od 20 kilometara na sat, i to na deonicama Inđija-Beška i Sremski Karlovci-Petrovaradin", navodi se u saopštenju.

Istakli su da je ukradeno ukupno osam tih "čvrstih tačaka", kao i da će ekipe tog preduzeća hitno raditi na zameni ukradenih delova, a plan je da kontaktna mreža bude popravljena do petka.

"Infrastruktura železnica" dodaje da očekuje da kradljivci delova i železničke opreme budu u najkraćem roku otkriveni i najstrože kažnjeni.

U saopštenju su naveli i da zakonske kazne za oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture mogu biti između tri meseca i pet godina zatvora, odnosno od jedne do osam godina ukoliko neko bude povređen ili je krđjom izazvana velika materijalna šteta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve