Vesti
05.04.2019. 21:20
Tanjug

Burno na Digitalnom samitu zbog "države Kosovo"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na panelu "Kako kreatori politike mogu podržati početne ekosisteme na zapadnom Balkanu?" u okviru Digitalnog samita u Beogradu, po treći put danas ispao je problem zbog KiM.
Naime, predstavnica vlade, kao organizatora, morala je da upozori panelistu iz Prištine Špenda Lila da ne imenuje Kosovo kao državu, jer je KiM autonomna pokrajina Srbije i nije prihvatljivo da koristi termin "država Kosovo", na šta je već jutros u dva navrata upozoren.
Lila je odgovorio da to ne radi namerno, vec mehanički, a u dijalog se uključio moderator Armin Konjalić rečima: "Molim vas, mi imamo naše ciljeve, vi ispunite vašu obavezu i napustite salu".
Na to je reagovala voditeljka Digitalnog samita u Beogradu Vesna Damjanić, koja je moderatoru skrenula pažnju da se ne svađa sa predstavnicom vlade, da je reč o zadatku koji je ona u ime Vlade Srbije dužna da izvrši i poručila da "niko neće napustiti salu".
Panel je potom nastavljen uz miran razgovor i bez ikakvih incidenata, a otvorio ga je predstavnik Inovacionog centra iz Prištine Špend Lila, istakavši da se razvoj inovacija susreće sa istim preprekama u zemljama Zapadnog Balkana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve