Vesti
16.04.2020. 19:55
R. E.

Predsednik LSV Nenad

Čanak optužio deo SPC za biološki terorizam: "Krše zakon"

nenad-canak-foto-oksana-1.jpg

Predsednik LSV Nenad Čanak optužio je delove SPC da saopštavanjem da će crkve biti otvorene u nedelju, za "pravoslavni" Vaskrs,

Predsednik LSV Nenad Čanak optužio je delove SPC da saopštavanjem da će crkve biti otvorene u nedelju, za "pravoslavni" Vaskrs, krše zakon.

Rekao je i da podrivaju stabilnost zemlje i čine "akt biološkog terorizma".

"Dakle: ko ima prihode a ne plaća porez, otima od usta lekarima, učiteljima, vojnicima, policajcima i podriva stabilnost moje zemlje. Ko poziva u uslovima pandemije na nepoštovanje zakona i naredbi o zabrani okupljanja, čini akt biološkog terorizma i podriva stabilnost moje zemlje", napisao je Čanak na Tviteru.

Pročitajte još: Da li respiratori štete?

Dodao je da sveštenička mantija nije zaštita od virusa i ne sme da bude zaštita od zakona.

"Povedite računa, jer ako zakoni ne važe za jednu konfesiju, zašto bi važili za neku drugu? Ili, za bilo koga? I, da završim. Reči ‘ … Oprosti im Oče, ne znaju šta čine’, za vas ne važe. Vi odlično znate šta radite. I za čiji račun", poručio je Čanak.

On je, povodom vesti da su se, uprkos dogovoru patrijarha SPC-a Irineja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izjave da crkva poštuje preporuke Vlade Srbije, u jednoj crkvi u Beogradu okupili vernici na liturgiji, zatražio da policija rasturi zabranjeno okupljanje i da pohapsi organizatore, i da se tako jasno pokaže da država funkcioniše.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve