“ČEKAMO STAV EU” Vučić: Nećemo imati laku poziciju po pitanju KiM

“ČEKAMO STAV EU” Vučić: Nećemo imati laku poziciju po pitanju KiM

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk


Srbija neće imati laku poziciju kada je reč o rešavanju pitanja KiM, pošto se SAD zalažu samo za priznanje nezavinosti Kosova i to se neće promeniti, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da očekuje i od EU da iznese svoj stav.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Filipa Rikera da normalizacija vodi ka međusobnom priznavanju Srbije i Kosova, kao i da li su građani upoznati sa pritiscima koji doalze sa Zapada, Vučić je rekao da se trudi da svakog dana govori ono što je istina, a to je da je za SAD Kosovo nezavisna država.

“Samo ih to interesuje, sve ostalo su sitnice, ali to je suština. Nisam od onih koji će da kaže – promenilo se i biće durgačiije. Koja god administracija u SAD da bude, očekivaće priznavanje Kosova”, rekao je.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

“Ali, očekujem od EU da kažu svoj stav, jer nam nisu rekli na početku da je priznanje Kosova kraj procesa, već su rekli da je potpisivanje obavezujućeg dokumenta, koji bi stvorio uslove za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine ili Srbije i Kosova, ali nigde nije spominjano eksplicitno priznanje Kosova. Čekamo da vidimo šta će da kažu”.

Povezane vesti – “NASLUŠAO SAM SE LAŽI” Vučić: U životu nisam prodao ni praćku…

Vučić je dodao da nije laka pozicija i da oni koji govore suprotno pokušavaju vicevima da stiču popularnost kod naroda.

Kaže da on kao predsednik zemlje mora da bude ozbiljan i odgovoran i da zato ne očekuje da će Srbija imati laku poziciju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar