Vesti
06.03.2020. 14:39
Tanjug

"CILJ DA SRBIJA POSTANE DEO EU" Godfri: Vučićeva poseta SAD vrlo značajna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki ambašador u Srbiji Entoni Godfri ocenio je posetu predsednika Aleksandra Vučića Vašingotnu kao veoma važnu zahvaljujući mu se na liderstvu, odnosno onome što radi na procesu stabilizacije i prosperiteta u regionu.

"Poseta predsednika Vučića Stejt departmentu i Pentagonu vrlo je značajna. Prvi put se srpska zastava vijorila u tim institucijama nakon dužeg vremena", kazao je Godfri na konferenciji Savezništvo SAD sa Jugoslavijom - Srbijom: Hladni rat, pozitivni aspekti američko-srpske saradnje kroz istoriju koja se odrzava danas u organizaciji Atlantskog saveta Srbije.

Pročitajte još: Mustafinih pet minuta

Godfri se takođe zahvalio ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću zbog njegovog doprinosa, zajedno sa predsednikom, u integraciji Srbije u EU i zapadne zajednice.

"Cilj nam je da Srbija postane članica EU i da se priključi zapadnoj zajednici", naglasio je Godfri.

Takođe, naglasio je da je cilj američke ambasade, kao i američke administracije da dođe do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, te da se postigne stabilizacija i prosperitet regiona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Američki ambasador je naglasio da je partnerstvo i prijateljstvo Srbije duže od jednog veka i tim povodom kao jedan od važnih i pozitivnih primera savezništva dve zemlje podsetio je na misiju Halijard tokom Drugog svetskog rata kada su srpske porodice spasile veliki broj američkih pilota.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve