“CILJ DA SRBIJA POSTANE DEO EU” Godfri: Vučićeva poseta SAD vrlo značajna

“CILJ DA SRBIJA POSTANE DEO EU” Godfri: Vučićeva poseta SAD vrlo značajna

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr


Američki ambašador u Srbiji Entoni Godfri ocenio je posetu predsednika Aleksandra Vučića Vašingotnu kao veoma važnu zahvaljujući mu se na liderstvu, odnosno onome što radi na procesu stabilizacije i prosperiteta u regionu.

“Poseta predsednika Vučića Stejt departmentu i Pentagonu vrlo je značajna. Prvi put se srpska zastava vijorila u tim institucijama nakon dužeg vremena”, kazao je Godfri na konferenciji Savezništvo SAD sa Jugoslavijom – Srbijom: Hladni rat, pozitivni aspekti američko-srpske saradnje kroz istoriju koja se odrzava danas u organizaciji Atlantskog saveta Srbije.

Pročitajte još: Mustafinih pet minuta

Godfri se takođe zahvalio ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću zbog njegovog doprinosa, zajedno sa predsednikom, u integraciji Srbije u EU i zapadne zajednice.

“Cilj nam je da Srbija postane članica EU i da se priključi zapadnoj zajednici”, naglasio je Godfri.

Takođe, naglasio je da je cilj američke ambasade, kao i američke administracije da dođe do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, te da se postigne stabilizacija i prosperitet regiona.

Vucic new (6)

Američki ambasador je naglasio da je partnerstvo i prijateljstvo Srbije duže od jednog veka i tim povodom kao jedan od važnih i pozitivnih primera savezništva dve zemlje podsetio je na misiju Halijard tokom Drugog svetskog rata kada su srpske porodice spasile veliki broj američkih pilota.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar