Vesti
04.06.2021. 13:37
R. E.

Novi broj Ekspresa

Čitajte intervjue sa Vedranom Rudan, Đanlukom Vakijem i Zvezdanom Terzićem

naslovna strana Ekspresa
Izvor: Foto MUP Srbije

U novom broju Ekspresa, koji je na kioscima od 4.6.2021. godine, pročitajte:

Intervju Đanluka Vaki: Moja poruka je potpuna sloboda

Jedan od najvećih influensera današnjice posetio je Beograd i primio drugu dozu vakcine protiv kovida. Italijan Đanluka Vaki podelio je sa nama neke od svojih pogleda na svet i životnu filozofiju koja predstavlja spoj dve važne italijanske tradicije – dolce vita i bella figura, u novom digitalnom dobu.

*
*

Đanluka Vaki vizual
Izvor: Ekspres

"Ono što se desilo je jednostavno. Shvatio sam, odnosno mišljenja sam da čovek – ljudsko biće, koje ima priliku da živi više različitih života tokom jednog životnog veka, jeste srećan čovek", rekao je Vaki u razgovoru za "Ekspres".

Tamna strana fudbala

Fudbalski savez Srbije funkcioniše kao veoma profitabilna kompanija koja svake godine ,,okreće“ ogroman novac. Ako je verovati bivšem predsedniku Slaviši Kokezi, na računu krovne organizacije uvek se nalazi bar 10.000.000 evra...

*
*

Mesto predsednika FS Srbije jedno je od najuticajnijih u srpskom društvu, ne samo u sportu. Dobri znalci prilika tvrde da je funkcija prvog čoveka fudbalske Srbije po uticaju i moći svakako među desetak najvažnijih u zemlji. Otud je, valjda, jasan i odgovor na pitanje zašto se zaraćene strane nisu ustezale proteklih nedelja da se međusobno počaste "komplimentima" ne birajući reči.

*
*

Intervju vedrana Rudan: Dobili smo bananu, šta će nam i demokratija

"Kad bih imala moć, riješila bih ih se (političara) nekorektno. Ne smijem objasniti jer bi to bilo pozivanje na nasilje, a znamo da je nasilje nad političarima zakonom zabranjeno", kaže Rudan u razgovoru za "Ekspres".

*
*

"Zato treba uživati u rijetkim trenucima u kojima nismo ni sa kim ni u kakvom posebnom odnosu. Osim seksualnom, ako je iz ljubavi. Tu žrtva ne postoji, ako oboje dožive orgazam. Ili obojica. Ili obje. Ili...", smatra spisateljica.

*
*

"Srž Katoličke crkve je ubijanje tako da mi se čini da je u ovoj lijepoj priči ipak netko licemjeran. Ili bog ili njegove sluge na zemlji".

Sporazumi bez obaveza, pregovori bez cilja

Da li se iza izjave Kurtija krije manevar da ukoliko želi da se formira Zajednica srpskih opština na Severu Kosova, Srbija mora biti spremna na dodatne ustupke?

*
*

̈Anđelković: "Očigledno je da neki na Zapadu misle da Srbija zauzvrat treba da prihvati lažnu kosovsku državu. Ne prihvataju činjenicu da Briselski sporazum ima neutralan status. Ovo jeste Kurtijev bezobrazluk, ali pregovori i bez toga ne bi daleko otišli".

*
*

̈Bećaj: "Kurtijeva izjava nije u skladu sa onim kako stoji u sporazumu između Kosova i Srbije o stvaranju Zajednice srpskih opština. Zašto je on to protumačio na njemu svojstven način, to je njegov problem. Da budemo načisto, ja sam protiv formiranja jednoetničke zajednice, kao što sam protiv formiranja jednoetničkih država"

Visoki predstavnik vizual
Izvor: Ekspres

Visoki predstavnik i niski udarci 

Bosna je nesrećna zemlja, pa joj u neku ruku sasvim koloritno i pripada dovođenje nemačkog političara Kristijana Šmita za visokog predstavnika UN u Sarajevo uz enormno kršenje nadležnih zakona.

*
*

̈OHR ne radi svoj posao: nije regulisao izborni zakon i monitoring izbora, nije doneo zakon o javnim nabavkama, čime bi sprečio kriminal i korupciju, nije učinio ništa da građani BiH imaju adekvatnu zaštitu od virusa korona...

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve