Vesti
29.05.2020. 11:45
Marko R. Petrović

Da li smo spremni za drugi talas?

social-network-post-1920x10803-2.jpg

Da je živ, Josip Broz bi danas verovatno parafrazirao samog sebe kako treba da živimo kao da ćemo sto godina biti zdravi, ali i da se spremamo kao da će nova pandemija izbiti već sutra. Da li zbog toga što se nešto već sluti ili iz čiste predostrožnosti, tek, prema saznanjima „Ekspresa“, u nekim beogradskim domovima zdravlja već su stigla zvanična obaveštenja čija je suština u tome da bi lekari i drugo medicinsko osoblje trebalo da se uzdrže od odlaska na godišnji odmor u narednim mesecima.

Osim toga, iz domova zdravlja redovno se šalju i ekipe lekara i medicinskih sestara na dežurstva u Covid bolnicu na Beogradskom sajmu.

I u mnogim zemljama sveta već su procenili da nije vreme za slavlje zbog pobede nad koronavirusom, već je vreme da se počnu pripreme za doček novog talasa. U Nemačkoj su, na primer, to zaključili još u aprilu kada su, pored ostalog, uz pomoć vojske renovirali berlinski sajamski izložbeni prostor kako bi za nekoliko nedelja bio pretvoren u bolnicu, koja će moći da primi 1.000 pacijenata.

U novom broju Ekspresa pročitajte - da li smo spremni za Drugi talas epidemije?

Ekspres213

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
06.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve