Da li smo spremni za drugi talas?

Da li smo spremni za drugi talas?


Da je živ, Josip Broz bi danas verovatno parafrazirao samog sebe kako treba da živimo kao da ćemo sto godina biti zdravi, ali i da se spremamo kao da će nova pandemija izbiti već sutra. Da li zbog toga što se nešto već sluti ili iz čiste predostrožnosti, tek, prema saznanjima „Ekspresa“, u nekim beogradskim domovima zdravlja već su stigla zvanična obaveštenja čija je suština u tome da bi lekari i drugo medicinsko osoblje trebalo da se uzdrže od odlaska na godišnji odmor u narednim mesecima.

Osim toga, iz domova zdravlja redovno se šalju i ekipe lekara i medicinskih sestara na dežurstva u Covid bolnicu na Beogradskom sajmu.

I u mnogim zemljama sveta već su procenili da nije vreme za slavlje zbog pobede nad koronavirusom, već je vreme da se počnu pripreme za doček novog talasa. U Nemačkoj su, na primer, to zaključili još u aprilu kada su, pored ostalog, uz pomoć vojske renovirali berlinski sajamski izložbeni prostor kako bi za nekoliko nedelja bio pretvoren u bolnicu, koja će moći da primi 1.000 pacijenata.

U novom broju Ekspresa pročitajte – da li smo spremni za Drugi talas epidemije?

Ekspres213

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar