Vesti
12.08.2022. 12:15
Beta

Podaci GSP-a

Da li znate koliko dama je "za volanom" tramvaja?

Tramvaj
Izvor: Shutterstock

Da žene čak i preovlađuju kao vozači tramvaja žitelji glavnog grada su se već navikli, ali od nedavno i autobuse na nekoliko gradskih linija voze žene, kojih za sada prema podacima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd", ima ukupno deset.

Kako je agenciji Beta rečeno u Javnom komunalnom preduzeću GSP "Beograd", na poslovima vozača linijskog prevoza trenutno je zaposleno 112 žena, od čega je najveći broj njih - 102 zaposleno kao vozači tramvaja.

Na pitanje od kada je otvorena mogucnost da i žene mogu biti vozaci autobusa na gradskim linijama i kakvo je interesovanje za taj posao, iz GSP-a su odgovorili da se za poslove vozača autobusa, trolejbusa i tramvaja, "bez obzira na pol mogu javiti svi zainteresovani kandidati".

Uslov je isti za sve, da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije i da ispunjavaju uslove predviđene zakonom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u JKP GSP "Beograd".

"Interesovanje žena za poslove vozača tramvaja znatno je veće, a samim tim i njihov udeo na ovim poslovima. Budući da je profesija vozača težak i odgovoran posao, njemu se pristupa profesionalno. Bez obzira na pol kolege se međusobno podržavaju i zajedno čine tim koji doprinosi da javni prevoz u prestonici neometano funkcioniše", naveli su iz GSP-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega će stranci voziti autobuse GSP-a
kamion, autobus

Beograd

30.06.2022. 10:42

Zbog čega će stranci voziti autobuse GSP-a

Glavni razlog za najavu angažovanja velikog broja stranaca kao vozača u javnom prevozu u Beogradu jeste značajan odliv domaćih vozača pošto je samo tokom prošle godine, Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) napustio 221 vozač, upozorio je Centar za lokalnu samoupravu (CLS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve