Vesti
28.01.2023. 17:02
Beta

Ministar odbrane

"Da nikada ne zaboravimo Gorana Ostojića, heroja sa Košara"

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Spomen bista potpukovniku Vojske Jugoslavije (VJ) Goranu Ostojiću, koji je 1998. godine poginuo u borbi sa albanskim teroristima u blizini karaule Košare, otkrivena je u subotu u Bačkom Dobrom Polju.

Ceremoniji je prisustvovao ministar odbrane Miloš Vučević koji je ocenio da je Ostojić bio "jedan od najboljih mladih oficira u VJ". 

"Poginuo je komandujući najboljima među najboljima, svojim vojnicima čuvene i slavom ovenčane 63. padobranske brigade. Poginuo je naš Ostoja sprečavajući ilegalno naoružavanje šiptarskih terorista i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju", kazao je ministar odbrane a preneo taj resor.

Vučević je dodao da je kao načelnik štaba 63. padobranske brigade, Ostojić bio "omiljen kao starešina, neustrašivi ratnik koji je dao svoj život na oltar otadžbine pokušavajući da iz zasede izvuče svoje kolege, braću i saborce".

"Naša obaveza kao države je da se ovo nikada ne zaboravi i da nemamo opet protok vremena od gotovo 25 godina, a da se ne setimo svojih heroja ili da to tiho i stidljivo govorimo ili da pokušaju ponovo da nam izbrišu sećanje i pamćenje na ono što smo i ko smo", naveo je ministar.
 

Vučević je dodao da "nećemo dirati tuđe ali ćemo braniti slobodnu i nezavisnu Srbiju".

"I to je obećanje Velikom Ostoji i svim herojima i njihovim porodicama. I to je obećanje vama veterani, našem narodu. Obećavam da se naša Srbija neće odreći slobode i nezavisnosti i da ćemo dati sve od sebe da nastavi da jača, da pobeđuje na svim poljima, da hoda uspravno i da bude ponosna", rekao je ministar. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednik najavio - plata u Vojsci Srbije i do 320.000 dinara
Vojska

Naredba za Sretenje

16.01.2023. 14:52

Predsednik najavio - plata u Vojsci Srbije i do 320.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kao vrhovni komandant, na Dan državnosti, 15. februara izdati naredbu za prijem mladića i devojaka u specijalne jedinice čija će osnovna plata biti veća od 200.000 dinara, a sa dežurstvima i prekovremenim radom, i više od 320.000 dinara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve