Vesti
23.06.2021. 12:40
Tanjug

"Zadovoljni smo"

Ðaci nakon testa: Pitanja pojednostavljena

Škola, učenici, učionica
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Završni test iz maternjeg jezika, čime je jutros počela mala matura za buduće srednjoškolce, završena je u 11 sati, a učenici beogradske Osnovne škole "Sveti Sava" rekli su za Tanjug, nakon polaganja testa, da su uglavnom zadovoljni i da im je nuđenje više pitanja na zaokruživanje olakšalo posao.

Osmak Vuk Milutinović kaže da ispit iz srpskog jezika nije bio toliko težak i da je mogao više logički da razmišlja i dodaje da se posebno pripremao za sutrašnji ispit iz matematike.

Voleo bi da upiše XIV ili V beogradsku gimnaziju, a kaže da ima i alternativu.

Njegov vršnjak Pavle Turpanović kaže da je dobro uradio test i da očekuje da će imati minimum 15 poena.

"Očekujem i da ću kombinovani i test iz matematike dobro uraditi. Ovaj test je bio lakši u odnosu na probni u aprilu", kaže Pavle za Tanjug.

I Petar Milanović i Mia Svorcan ističu da je test iz maternjeg bio poprilično lak i da su zadovoljni postignutim.

"Za neke zadatke nisam baš siguran, ali je uglavnom bilo jednostavan. Poslednja tri zadatka bila su na zaokruživanje, što je olakšalo, i mislim da će sledeći testovi biti lakši, vežbao sam najviše za matematiku", rekao je Petar, koji planira da upiše, kako kaže, bilo koju školu sa IT smerom.

Branko Ružić ministar prosvete
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Mia veruje da će imati dovoljno poena da upiše željenu školu.

"Mislim da ću test iz matematike i kombinovani test uraditi bolje od srpskog. Volela bih da upišem V beogradsku gimnaziju", navela je Mia.

Direktorka škole "Sveti Sava" Jovana Milenković ističe da je pripremna nastava u toj školi počela od drugog polugodišta, putem odabrane platforme za učenje koju škola koristi.

Kako kaže, učenici su imali priliku da svake nedelje slušaju pripremnu nastavu iz srpskog i matematike, dok su se sedmično smenjivali predmeti koji se polažu na kombinovanom testu.

"Učenici su u školi mogli da se neposredno pripremaju deset dana pred početak završnog ispita", navela je Milenkovićea, koja je izrazila uverenje da su đaci spremni za malu maturu.

Kaže i da su nastavnici prošli obuku, te da veruje da će sve proći u najboljem redu.

Ukupno 109 učenika OŠ "Sveti Sava" izaći će na završni ispit, što je za jedno odeljenje više nego prošle godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve