GODIŠNJICA “OLUJE” Dačić: Današnji dan trajno ćemo pamtiti po zlu

GODIŠNJICA “OLUJE” Dačić: Današnji dan trajno ćemo pamtiti po zlu

foto: Nemanja Jovanović


Povodom obeležavanja 24 godine od akcije “Oluja” ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija nikada neće zaboraviti današnji dan, 4. avgust, datum koji će Srbija i srpski narod trajno obeležavati po zlu.

On je dodao i da nije moguće gledati u budućnost dok u hrvatskoj rukovodsto nema poštovanje prema srpskim žrtvama.

“Kada bi sa druge strane postojalo to političko rukovodstvo koje bi uvažavalo žrtve Srba i imalo poštovanje prema tome, mogli biste da kažete da traba da gledamo dalje, napred ….”, rekao je Dačić i izrazio žaljenje što taj savet ne važi i za drugu stranu.

Prema njegovim rečima, pardoksalno je da neko optužuje Srbiju za genocid kada se zna da danas u Hrvatskoj ima 180.000 Srba, a bilo ih je 560.000, kao i da je danas njihov broj manji od pet odsto, a pre sto godna ih je bilo 15 procenata. On je ocenio i da današnji dan nije dan kada treba da izražavamo mržznju, već žaljenje šta se desilo našem narodu i da izvučemo puke za budućnost.

Kako je naglasio dražva razume targediju srpskog naroda, pa pored “Oluje”, zvanicno se obeležava i pocetak bombradovanja SR Jugoslavije.

“Dražva ne zaboravlja kroz šta je srpski narod prošao”, naglasio je Dačić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Мр Радомир Шћепановић

    Шта је до данас држава Србија урадила да се пронађу злочинци који су клали и убијали српске старце у етничком чишћењу под називом ,,,Олуја”,? Шта је до сада Србија урадила да се врати српска одузета приватна и државна имовина у Хрватској?

+ Ostavite komentar