DAČIĆ: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova

DAČIĆ: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova


Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali sa predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN”, rekao je Dačić.

Povezane vesti – Vučić: Može da bude za pet meseci, a može i nikada

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.

“I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru”, podvukao je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar