Dačić: Izazovi i pretnje ne poznaju granice, potrebna nam je saradnja

Dačić: Izazovi i pretnje ne poznaju granice, potrebna nam je saradnja


Duboko verujem da su zemlje Jugoistočne Evrope posvećene bliskoj regionalnoj saradnji u borbi protiv postojećih, kao i novih bezbednosnih pretnji, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

“Pred nama je imperativ da osmislimo i realizujemo zajednički pristup, međusobnu koordinaciju u što uspešnijem suprotstavljanju svim bezbednosnim izazovima i pretnjama, koje predstavljaju opasnost za mir, stabilnost i napredak naših društava”, rekao je Dačić.

Ministar je, otvarajući događaj koji je okupio visoke zvaničnike i stručnjake u oblasti bezbednosti iz država Jugoistočne Evrope, kao i predstavnike akademske zajednice i civilnog društva, rekao da Srbija pridaje veliki značaj reformi sektora bezbednosti i postigla je, kaže, značajne rezultate.

On je naveo da je cilj reformi sektora bezbednosti u svakoj zemlji uspostavljanje i razvoj bezbednosnog sistema koji će omogućiti mir, stabilnost, prosperitet države i njenih građana i garantovati poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava.

Rekao je i da je uveren da OEBS treba da nastavi da igra važnu ulogu u oblikovanju dugoročno održivog bezbednosnog sektora u državaam regiona, kroz podršku institucijama u reformskom procesu, vodeći računa o specifičnim potrebama svake države.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar