Vesti
26.03.2021. 14:33
Tanjug

DAČIĆ: Konačno da Brisel reaguje na izjave iz Prištine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Konačno je Brisel reagovao na neku izjavu albanskih političara iz Prištine koji skoro svakodnevno govore da dijaloga sa Beogradom neće biti, kao ni Zajednice srpskih opština (ZSO), izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dobio je opomenu iz Brisela zbog načina na koji je predstavio principe za dijalog s Beogradom, kojima je odbacio, a čak i ismejao Zajednicu srpskih opština.

"Mi smo zadovoljni što je Brisel reagovao, ali trebalo bi da reaguju uvek kada se ovakve stvari dešavaju", rekao je Dačić za TV K1.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC bs

On je, međutim, dodao da opomena iz Brisela Kurtija ne dotiče, jer mu, kako je rekao, očigledno neko suflira šta da priča.

"To su takođe delovi međunarodne zajednice, samo to nije Brisel, ali isto tako ti što mu šapuću, jesu u okviru EU", naglasio je Dačić.

Ukazuje da se realizovanje onoga što je dogovoreno Briselskim sporazumom ne odnosi samo na Beograd, već, podseća, da je taj sporazum potpisala i tadašnja šefica diplomatije EU Ketrin Ešton i da se odnosi i na Brisel.

Takvim izjavama, kaže Dačić, Priština pokazuje da ih Briselski sporazum i Brisel ne interesuju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve