Vesti
01.10.2020. 13:05
Tanjug

DAČIĆ: Mesto u vladi kao pobeda u finalu Lige šampiona

w_56251790.jpg
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da koalicija SPS-JS nije napravila nikakav dogovor sa SNS oko formiranja vlade, ali da je taj savez spreman za nastavak saradnje sa naprednjacima.

Dačić je rekao da pitanje kada će biti formirana vlada nije za njega već za lidera SNS Aleksandra Vučića kao pobednika izbora.

''Niko mi ne veruje da nismo napravili neke dogovore, nije na SPS i JS da o tome pričamo, ali spremni smo za nastavak saradnje. Kada će to biti, videćemo'', rekao je Dačić za TV Pink.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Upitan da li će ostati ministar spoljnih poslova i da li bi to voleo, Dačić je to pitanje uporedio sa učešćem u finalu Lige šampiona.

''To je kao da nekoga pitate da li biste voleli da pobedite u finalu Lige šampiona. Svi igramo da bismo pobedili, nisam pobornik onoga ''važno je učestvovati''. Ipak je bolje igrati u Ligi šampiona'', rekao je Dačić.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Naglasio da su u koaliciji SPS-JS zadovoljni i ponosni onim što su, kako kaže, zajedno sa SNS uradili u proteklih osam godina.

Dodao je da se koalicija sa SNS bazira na zajedničkim ciljevima, a ne na računicama ko ima koliko ministarstava, preduzeća...

''Na tu temu nismo pričali, nije napravljen dogovor, barem sa našom koalicijom, oko tih stvari'', naveo je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve