Dačić: Mi jesmo mali, ali nismo glupi!

Dačić: Mi jesmo mali, ali nismo glupi!

Foto: Nemanja Jovanović


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija mala, ali nije glupa da ne vidi da se iza njenih leđa toleriše ideja Velike Albanije, koja je “pljuvanje u lice Evropskoj uniji, svima onima koji ubeđuju Srbiju da budemo mirni, konstruktivni”.

“Znači mi ćemo da sedimo za stolom, a oni će ispod stola da forsiraju formiranje Velike Albanije. Mi jesmo mali, ali nismo glupi”, rekao je Dačić za RTS.

Kometarišući izjave politikog vrha Prištine i Tirana o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i otvaranju granice između Albanije i Kosova, Dačić je rekao da je Pandorina kutija odavno otvorena priznavanjem nezavisnosti Kosova, a da je ovo sad promocija Velike Albanije.

“Kada smo mi na to upozoravali govoreno je da je to naša fantazija, a sada o tome govore Rama, Tači, a ni Haradinaj nije drugačiji od njih. Takav bezobrazluk traži oštar odgovor”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Priština i Tirana su navikli međunarodnu zajednicu na “nenormalnost, a u uslovima opšteg ludila pametni ispadaju ludi”.

Na pitanje da li će međunarodni faktori reagovati, on je rekao da ćemo se “načekati, jer to izgleda kao da zasedaju tibetanski mudraci”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar