Vesti
02.02.2021. 15:28
Tanjug

DAČIĆ: Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će se međustranački dijalog nastaviti u martu.

Dačić je danas razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom i preneo da su postigli načelnu saglasnost o nastavku dijaloga.

Kako je rekao, u narednih desetak dana biće dogovoreni tehnički detalji, odnosno teme, način rada i format.

Dačić je naveo da nema selekcije što se tiče poziva stranaka koje bi trebalo da učestvuju u dijalogu.

Navodeći da ima i stranaka koje su parlamentarne i koje to nisu, kao i onih koje su bojkotovale izbore, a i onih koje nisu prešle cenzus, Dačić je kazao da bi trebalo sve da učestvuju u dijalogu.

"Postoje i političke stranke koje ne žele da učestvuju u dijalogu sa predstavnicima vlasti u prisustvu stranaca, odnosno evropskih predstavnika. Ukoliko to tako i ostane, očigledno je da će morati da postoji i druga platforma za razgovore i sa drugim strankama koje nisu obuhvaćene ovim međustranačkim dijalogom", dodao je predsednik parlamenta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs

U dijalog će se ponovo uključiti kao predstavnici Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, kazao je Dačić navodeći da će oni biti uključeni direktno u dijalog na terenu u Beogradu.

I Tanja Fajon i Vladimir Bilčik će ostati vezani za dijalog, ali će zbog pandemije virusa korona to činiti "na daljinu".

Uoči sastanka Kolegijuma u Skupštini Srbije, predsednik parlamenta je kazao da se saglasio sa Mekalisterom i oko toga da je centralna uloga Skupštine u smislu stvaranja poverenja u institucije i reforme.

"Narodna skupština je spremna da organizuje nastavak međustranačkog dijaloga. Predložio sam čak i konkretan datum - 1. mart, ali videćemo da li će taj termin odgovarati svima", kazao je Dačić.

Razgovor sa Mekalistereom trajao je 45 minuta, rekao je Dačić i naveo da mu je Mekalister čestitao na tome kako se u Srbiji sprovodi vakcinacija.

Takođe, tokom razgovora Dačić i Mekalister su razgovarali i o evropskim integracijama Srbije, a kako je preneo predsednik parlamenta saglasili su se da je nastavak evropskih integracija pre svega u interesu građana Srbije.

Mekalister je pozdravio sve napore koji se ulažu u nastavak sprovođenja reformi, rad parlamenta, preneo je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio i da će u toku današnjeg dana zakazati sednicu Narodne skupštine na kojoj će glavna tačka biti zakon o socijalnoj karti, a koja će biti održana za sedam dana, u utorak 9. februara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve