DAČIĆ O KOSOVU: Ne znam da igde u svetu postoji dvostruki suverenitet? (VIDEO)

DAČIĆ O KOSOVU: Ne znam da igde u svetu postoji dvostruki suverenitet? (VIDEO)

FOTO: TANJUG


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, osvrnuvši se pisanje prištinskih medija o tome da će Francuska i Nemačka u Berlinu predstaviti ideju dvostrukog suvereniteta, poručio da je to samo pretpostavka i da takvog rešenja nema nigde na svetu.

“To je ono što se kao očekuje da će Merkelova da predloži, da na severu Kosova postoji takozvani dvostruki suverenitet – i Kosova i Srbije. Ali, to su sve pretpostavke i to rešenje ne znam da li igde na svetu postoji, osim na tom papiru” kazao je Dačić nakon sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim u Moskvi.

Dvojica ministara razgovarali su na sastanku o bilateralnoj saradnji, ali su i razmenili mišljenja o najvažnijim temama od značaja za dve zemlje, kao i o saradnji na međunarodnom planu.

“Rusija će nastaviti sa naporima u cilju razvijanja koordinacije na polju spoljne politike sa Srbijom – kazao je Lavrov na sastanku sa Dačićem u Moskvi. On je rekao da Rusija i Srbija nastavljaju sa intenzivnim dijalogom čiji su ton postavili kontakti na višem nivou, pre svega tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.