Vesti
05.05.2019. 17:42
Beta

Ministar spoljnih poslova

DAČIĆ O PROTESTIMA: Postoji spoljni uticaj, ali neće uspeti da destabilizuju Srbiju

ivica-dacic-25.jpg

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da na proteste opozicije u Srbiji postoji spoljni uticaj onih koji žele

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da na proteste opozicije u Srbiji postoji spoljni uticaj onih koji žele da političku situaciju u zemlji predstave kao nestabilnu, ali da u tome neće uspeti.

Dačić je u intervjuu za ruske Vesti rekao da je veoma interesantno da se u zemljama u regionu, koje slede savete Zapada, nikada ne dešavaju protesti, a da tamo gde liderstvo štiti nacionalne interese, postoje nemiri.

"Verujem da je ovaj plan nemoguće sprovesti. Oni će propasti, jer stranka (SNS) Aleksandra Vučića i moja (SPS), kao i druge partije koje su deo naše koalicije, imaju apsolutnu većinu i podršku stanovništva. Oni zaista ne mogu destabilizovati situaciju. Oni imaju priliku samo da izazovu incidente i stvore izgled nestabilnosti", rekao je Dačić.

On je naveo i da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, ali niko nema pravo da napadne zgradu nacionalne televizije i da misli da je moguće preuzeti vlast sa ulice, te da će Vučić podneti ostavku na taj način, preneo je RTS.

Dačić je kazao da se sve može rešiti samo redovnim izborima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve