Vesti
29.12.2023. 09:01
R.E.

"Spletke ne pomažu"

Dačić o "razilaženju" od SNS-a

1
Izvor: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je ta stranka napravila dogovor o saradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) još pre izbora, a da "nikakve spletke i nečija zlurada očekivanja da će se razići tu ne pomažu".

"Mi imamo SNS i predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića kao strateške i glavne partnere u vođenju politike koja je najbolja za Srbiju. To smo rekli i pre izbora, govorimo i danas", rekao je Dačić za današnje izdanje lista "Politika".

Dodao je da će rukovodstva te dve stranke imati razgovore oko konstituisanja skupštinske većine, a posle toga i oko Vlade Srbije, kada će se voditi razgovori o konkretnim resorima.

"Uvek smo do sada tako radili i uvek smo imali dobar sporazum, koji je rezultirao efikasnim radom parlamenta i vlade", kazao je Dačić.

Upitan o mogućnosti ostavke na čelo SPS, kazao je da nije zadovoljan izbornim rezultatima i da je "iskreno i ozbiljno" u izbornoj noći izrazio svoju odgovornost.

Dačić je ocenio da građani koji čine biračko telo SPS po zasluzi "nagrađuje, ali i kažnjava", a da je na njegovoj stranci da ispravno shvati poruku birača i poštuje je.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve