Dačić: Podnosim ostavku ako Kosovo uđe u Interpol

Dačić: Podnosim ostavku ako Kosovo uđe u Interpol

foto: Nemanja Jovanović


Kosovo na sednici Interpola u oktobru sigurno neće biti primljeno u tu međunarodnu organizaciju, tvrdi šef srpske diplomatije Ivica Dačić i dodaje da će ukoliko se to ipak desi podneti ostavku.

Uz podsećanje da je već 15 zemalja povuklo priznanje samoproglašene kosovske nezavisnosti, Dačić tvrdi da će uskoro biti još novih nota za povlačenje priznanja i da će sa 116 broj zemalja koje su priznale Kosovo biti manji od 96.

“To nije moja individualna lična akcija, to sam se dogovorio s predsednikom države Aleksandrom Vučićem, a iza toga stoji Vlada Srbije. To je od velikog značaja za pozicioniranje naše države jer ne bi toliko insistirali da se prestane s akcijom povlačenje priznanja da je to nešto što nema efekta”, rekao je Dačić za list Alo.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

O glavi nam rade mangupi u našim redovima

Dačić veruje da je potrebno da se promene neki ministri iz SPS, jer, kako kaže, “nije ni Vučiću ni meni problem ovakva opozicija, već mangupi u našim redovima”.

Dačić kaže da je Vučić u pravu kad kaže da su promene potrebne ne zato što neko radi loše već, jer su same promene bitne, pre svega zato što podstiču na novi, bolji rad.

“Isto važi i za mene, postaviću sebi cilj, koji ako ne ostvarim, povlačim se u penziju”, kazao je Dačić i precizirao da će svaki funkcioner SPS-a dobiti cilj koji mora da ostvari na predstojećim izborima.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar