Vesti
29.10.2019. 19:33
R. E. / RTS

Dačić pokazao diplomatsku notu: Centralnoafrička Republika povukla priznanje Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao je, gostujući u Dnevniku RTS, diplomatsku notu koju je, kako je rekao, sinoć dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj te zemlja navodi da je povukla priznanje Kosova.

Dačić je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička Republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom, preneo je B92.

Šefica diplomatije Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon je rekla da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rešavanje situacije na Kosovu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Povezane vesti - Joksimović: Ne pecamo se na reciklirane ideje privilegovanog partnerstva

"Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu", istakla je ona za Sputnjik.

"Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus. U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešavanje za dve države, zato je odluka CAR usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog, da se nađe rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda", rekla je Bajpo-Temonova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve