Vesti
03.05.2019. 11:46
Beta / Srpski telegraf

Dačić: Priprema se teren za totalni pritisak na Srbiju! Priština treba sve da dobije...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da se priprema teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju, kako bi izgubila sve, a da Priština dobije sve.

"Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dođu do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve", naveo je Dačić, u autorskom tekstu za Srpski telegraf, povodom najava novog sastanka o dijalogu Beograd i Prištine, koji bi trebalo da se održi u Parizu.

Prema Dačićevim rečima, pokušaće se i sa time da se bez ukidanja taksi nastavi dijalog, što "Srbija nikad neće prihvatit".

"Usloviće naše pregovore o ulasku u EU zahtevom da uvedemo sankcije Rusiji, da se odreknemo partnerstva sa Kinom. Pod parolom brige o interesima građana naše države pokušaće da nam zatvore sva vrata. Međutim, to im neće proći. Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijatelje i u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu", istakao je Dačić.

On je rekao da "nam naši prijatelji iz Moskve i Pekinga pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju borba za Kosovo i Metohiju". Prema njegovim rečima, to je naš vetar u leđa, naša garancija da u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli ne mogu da slome Srbiju i Srbe.

"Da li je samit u Berlinu doneo nešto dobro? Ko će to znati? Ali je dobro što ima takvih sastanka jer se ipak time smanjuju mogućnosti incidentara ili napada na Srbe. A to je ono što su potencirali Merkelova i Makron", naveo je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve