Vesti
05.04.2019. 22:22
R. E.

Dačić: Pupin i Vilson dobijaju zajednički spomenik

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova izjavio je da će naš naučnik Mihailo Pupun i 28. predsednik SAD Vudro Vilson dobiti zajednički spomenik u Beogradu.

Dačić je istakao da je sa uglednim pojedincima pokrenuo obeležavanje stote godišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući, koju je inicirao Pupin, prijatelj predsednika Vilsona.
- Pupin je učestvovao u Versajskoj konferenciji kao član naše delegacije, a da bi mogao da učestvuje morao je da mu se izda američki pasoš, ali ga je potpisao sa Mihailo Idvorski Pupin što pokazuje koliko je voleo i cenio mesto iz koga dolazi, koliko je voleo i cenio svoju zemlju i narod - naglasio je šef diplomatije.
On je u razgovoru sa učenicima Srpske pravoslavne opšte gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković" iz Zagreba podsetio da Muzej diplomatije "čuva političku istoriju našeg naroda i države Srbije u poslednja dva veka".
- Nadam se i da će među vama biti oni kojih će biti na zidovima ovog muzeja. Mada ja sam tu, mislim da još nisam za muzej, nisam još za penziju - rekao je ministar u šali i pozvao sve mlade da se uključe u razvoj Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve