Dačić: U Berlinu neće biti rešenja o Kosovu, jer Srbija ne popušta pod pritiscima

Dačić: U Berlinu neće biti rešenja o Kosovu, jer Srbija ne popušta pod pritiscima

BETAPHOTO/MILOS MISKOV


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je Samit zapadnobalkanskih lidera u Berlinu neće biti odlučujući za rešavanje pitanja Kosova jer, kako je naveo, Srbija neće popustiti pred pritiscima i ultimatumima.

On je istakao da je Nemačka zakazala taj skup bez konsultacija sa drugim državama kao ni sa Evropskom službom za spoljne poslove.

“To je dokaz da svako tu želi da preuzme neko liderstvo. A nisu pozvali SAD. Taj skup neće biti odlučujući, jer Srbija tu popustiti neće”, rekao je Dačić za TV Prva.

Šef diplomatije navodi da će biti pritisaka da se nastavi dijalog bez ukidanja taksi od strane Prištine i dodao da je Briselski sporazum bio dobar za interese Srba na KiM, ali da nije realizovan.

“Albanska strana je svaki put dodavala neke nove jednostrane korake stvarajući time novu političku realnost”, tako da danas niko više ne govori o formiranju ZSO nego o ukidanju taksi. Tolerantnost međunarodne zajednice dovela je do toga da nismo ostvarili nijedan korak u implementaciji Briselskog sporazuma”, istakao je Dačić.

Pročitajte još:

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar