Dačić: Vučić i Nikolić bili prisluškivani, naložio sam istragu

Dačić: Vučić i Nikolić bili prisluškivani, naložio sam istragu

foto: Nemanja Jovanović


Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani, i da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu.

Kako je rekao za današnji Srpski telegraf, on je tada upozoravao i na neke “zakulisne radnje” i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

Povezane vesti – Stefanović: Vučić bez nalog suda prisluškivan 13 godina

foto: Oksana Skendžić

foto: Oksana Skendžić

“Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda. Ni Vučić ni ja nemamo šta da krijemo, jer aktuelna vlada i predsednik države vode transparentnu politiku. Narodu sve otvoreno kažemo, baš kao što i pred strancima otvoreno govorimo i branimo interese Srbije. Neki iz bivše vlasti imali su drugačije metode i drugačiji odnos kada su u pitanju zapadne službe i strani zvaničnici”, rekao je Dačić.

Kako kaže, špijuniranje je veliki i ozbiljan problem kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave, jer su ljudi koji koriste ove metode obračuna sa neistomišljenicima spremni na sve, pa čak i da uhode porodice i decu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar