Vesti
31.07.2019. 12:35
Tanjug

Dačić: Vučić i Nikolić bili prisluškivani, naložio sam istragu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani, i da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu.

Kako je rekao za današnji Srpski telegraf, on je tada upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

Povezane vesti - Stefanović: Vučić bez nalog suda prisluškivan 13 godina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

"Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda. Ni Vučić ni ja nemamo šta da krijemo, jer aktuelna vlada i predsednik države vode transparentnu politiku. Narodu sve otvoreno kažemo, baš kao što i pred strancima otvoreno govorimo i branimo interese Srbije. Neki iz bivše vlasti imali su drugačije metode i drugačiji odnos kada su u pitanju zapadne službe i strani zvaničnici", rekao je Dačić.

Kako kaže, špijuniranje je veliki i ozbiljan problem kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave, jer su ljudi koji koriste ove metode obračuna sa neistomišljenicima spremni na sve, pa čak i da uhode porodice i decu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve