Vesti
15.08.2019. 11:26
R.E./Tanjug

DAČIĆ: Šta god da se desi, za Prištinu su uvek Srbi krivi

dacic-foto-oksana.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nema nikakvih informacija koje bi potvrdile tvrdnje Bedžeta Pacolija da su diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napali građani Srbije u Danskoj i naveo da su Prištini, šta god da se desi, uvek krivi Srbi.

"Sinoć sam tragom te vesti, kontaktirao naše ljude, jer mi niko ništa nije javio tim povodom. Oni su mi rekli da ih niko nije obavestio, od vlasti u Danskoj, o tome, niti da je neko od naših ljudi uhapšen ili osumnjičen. Tako da za sada nemamo takvih informacija, niti se bilo ko obratio", rekao je Dačić za TV Prvu i dodao da se konzulat Kosova nalazi pored Ambasade Albanije u glavnom gradu Danske.

Kako je rekao, Pacolijeve reči o "srpskim banditima i huligana", verovatno se odnose na navijače koji su bili na utakmici Kopenhagen - Crvena zvezda, koja je odigrana u utorak uveče.

Povezane vesti - DAČIĆ: Međunarodna zajednica ne priznaje bojkot izbora

Dačić je naveo da vlasti nemaju obavezu da javljaju da li je neko uhapšen ili da li se za nekim traga, osim ako osoba nije državljanin Srbije, pa izrazi želju da se obrati našoj ambasadi, na šta ima pravo.

Ivica Dacic (25)

"Za sada nema nikakvih informacija o tome. Navijači Zvezde su se, koliko ja znam, svi vratili", rekao je Dačić.

Dodao je i da takvih napada prištinske strane ima po nekoliko na dan, u kojima optužuju srpsku stranu.

Povezane vesti - Đurić: Beograd se brani, a Priština krši međunarodno pravo

"Bez obzira, šta god da se desi za njih su krivi Srbi. Ne bi me čudilo da svakoga dana ima nekih drugih informacija. Oni se žale na našu agresivnost. Šta da kaže naš narod kako se ophode prema njima...", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedzet Pacoli tvrdi da je diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto u sredu, optužujući za to građane Srbije u Danskoj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
7°C
23.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve