Vesti
01.05.2019. 14:00
TV O2 / R.E.

DAČIĆA O SAMITU U BERLINU: Sve je to bila priprema za totalni pritisak na Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da sastanak u Berlinu ne predstavlja novi format dijaloga Beograda i Prištine jer dijalog, kako kaže, ne postoji.

Dačić je za TV 02 rekao da je to "priprema" da se izvrši totalni pritisak na Srbiju, jer je potpuno nepotrebno da se saziva sastanak zapadnobalkanske četvorke kada je reč o odnosu Beograda i Prištine.

"Svi govore o tome da nema prekrajanja granica, a prekrojili su granice Srbije. Pa, vidite, Albanci demonstriraju u Berlinu protiv promene granica sa zastavama velike Albanije. Dokle je stigla ta ludost, cinizam i dvostruki standardi? Šta će tu zapadnobalkanska četvorka? Šta će oni tu? Jesmo mi učestvovali u dijalogu Skoplja i Atine? Ali oni su tu došli da bi napali Vučića, da bi napali Srbiju", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio i da je izjava predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića da bi promena granica značila otvaranje Pandorine kutije, besmislena i smešna, navodeći da je Pandorina kutija otvorena priznanjem Kosova i da BiH niko ne pita kako će se to pitanje rešiti.

"Bas nas briga šta oni misle, ko njih pita kako će se rešiti pitanje Beograda i Prištine, ko su oni da o tome daju bilo kakav stav", rekao je Dačić novinarima posle polaganja venca na grob Dimitrija Tucovića na beogradskom trgu Slavija povodom 1. maja.

On je ocenio da oni ni ne treba da budu prisutni kada se razgovara o KiM, i podsetio da se Beograd nije mešao u to kako će se rešiti spor Atine i Skoplja.

''Oni što hoće da budu veliki, neka čekaju, mislim da nisu dovoljno veliki da se o tome pitaju'', rekao je Dačić i dodao da je Zvizdić predsedavajući Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu i da je logičnije da tu zemlju predstavlja Predsedništvo BiH, ali i primetio da se iz njegove izjave može zaključiti da BiH nije za priznanje Kosova, a da se zna da je Bakir Izetbegović za priznanje.

"Pa što se čačkate? Kakav je to način, mislite da možete nas da udarate po glavi koliko hoćete, a da je važno da to ne važi za vas? To su besmislene i smešne izjave", poručio je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve