DAN DRŽAVNOSTI: 2.000 zastava, fontana na Slaviji i patriotske pesme

DAN DRŽAVNOSTI: 2.000 zastava, fontana na Slaviji i patriotske pesme

Tanjug/Sava Radovanovic


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Beograd u svečarskom raspoloženju dočekuje Dan državnosti Republike Srbije.

Vesić je rekao da je grad ukrašen sa dve hiljade srpskih zastava, a od večeras do utorka, Most na Adi i Brankov most biće osvetljeni u bojama zastave Republike Srbije.

 FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

“U bojama zastave biće osvetljene Palata Albanija, Avalski toranj i fontana na Slaviji, čiji će muzički repertoar biti prilagođen prazničnom raspoloženju, pa će biti emitovane patriotske pesme”, rekao je Vesić.

On je dodao da će u čast Dana državnosti dekorativna rasveta u Beogradu biti uključena sve do utorka, 18. februara, kada počinje njeno uklanjanje, osim u Knez Mihailovoj ulici.

Kako je poručio, na svim javnim institucijama, čiji je osnivač Grad Beograd, biće istaknute državne zastave.

Pročitajte još: Montipajtonovski Minhen

“Grad Beograd poziva preduzeća, institucije, stambene zajednice, kao i građane koji imaju državne zastave da ih istaknu u vreme praznika. Naš najveći i najvažniji praznik je Dan državnosti. Proslavimo ga dostojanstveno, jer time pokazujemo da poštujemo ne samo svoju zemlju već i našu svetlu istoriju i tradiciju”, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je u ime Grada Beograda čestitao Dan državnosti svim građankama i građanima Beograda.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar