Vesti
11.04.2022. 08:26
Beta

Pre 23 godine

Dan kada je ubijen Slavko Ćuruvija

Pištolj
Izvor: Shutterstock

Novinar i vlasnik listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavko Ćuruvija ubijen je na pre 23 godine 11. aprila, ispred zgrade u kojoj je stanovao u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

 

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštili su da će na mestu na kome je 1999. ubijen Ćuruvija, položiti vence i zapaliti sveće. 

UNS i NUNS su u zajedničkom saopštenju naveli da očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu za ubistvo Ćuruvije.

Istakli su da je njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji i zatražili da se pravdi privede optuženi Miroslav Кurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosuđu.

Naveli su da su u decembru prošle godine za ubistvo Ćuruvije pred prvostepenim sudom osudjeni Radomir Marković i Milan Radonjić na po 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Кurak, koji je u bekstvu, na 20 godina zatvora.

"Maratonski sudski proces, koji traje osam godina je pri kraju, a Apelacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je predmet od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji, kako navode mediji, čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ubistvo Ćuruvije: Optuženima 100 godina zatvora
SLAVKO ĆURUVIJA, 2. 12. 2021.

Četvorica osuđenih

02.12.2021. 17:20

Ubistvo Ćuruvije: Optuženima 100 godina zatvora

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) osudilo je na ukupno 100 godina zatvora četvoricu nekadašnjih pripadnika državne bezbenosti (DB) zbog učešća u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve