Vesti
10.04.2020. 12:18
Marko R. Petrović

Dan posle korone

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Povratak u normalnost posle pandemije koronavirusa neće ići ni brzo, ni lako. To važi kako za obične ljude, tako i za celokupno društvo, privredu. Koliko je relativno lako i jednostavno bilo isključiti celo društvo okretanjem prekidača na off, više je nego jasno da njegovo vraćanje na on neće automatski da pokrene sve društvene i privredne točkiće.

Strah od virusa, koji će čak i posle povlačenja ostati prisutan, pitanje u kojoj koncentraciji, sve do pronalaska vakcine, ljude će, uglavnom, terati da budu prilično oprezni, pre svega u kontaktima sa drugim ljudima. To se, doduše, možda i ne bi moglo reći ako se u vidu ima da su neki uprkos preporukama da se ostaje kod kuće, lepe dane koristili za roštiljanja i grupne zabave na otvorenom.

Sa druge strane, privredi će svakako biti mnogo više vremena potrebno da se vrati na nivo od pre pandemije.

Posle svega, međutim, može da se desi da će korona zauvek da promeni neke od naših do sada uobičajenih stavova i pogleda na društvo, posao, putovanja, šoping, masovna okupljanja, vreme provedeno u prirodi...

Kada će ljudi ponovo početi da se rukuju? Da li će pri susretu i dalje da se ljube tri puta „po srpski“? Koliko će vremena proći dok ponovo ne odu u bioskop ili na utakmicu ili dok ponovo ne budu mogli bar da se okupljaju u grupama većim od dvoje ili petoro, čitajte u novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres. Drugačiji ugao

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve