Vesti
19.04.2023. 21:35
Beta

Izložba u Novom Sadu

Ako vas zanima kako su nekada izgledale vojne kape i šlemovi...

1
Izvor: BETA / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Izložba "Vojne kape i šlemovi od sredine 19. veka do danas“ otvorena je u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije - 23. aprila.

Postavka Zorana Veljanovića obuhvata deo zbirke novosadskog kolekcionara Dejana Kragića i više desetina muzejskih predmeta složenih po periodima, državama i rodovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Izložbu je otvorio ministar odbrane Miloš Vučević koji je ukazao da ima ima kulturološki i obrazovni karakter i vaspitnu komponentu.

1
Izvor: BETA / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, rekao je da je Novi Sad grad kulture, mladih i nauke, a i grad vojske koja se povodom 150 godina svog postojanja predstavlja kroz izložbu kapa i šlemova.

Dan Vojske Srbije, 23. april, slavi se u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka protiv otomanske vlasti 1815. godine.

1
Izvor: BETA / MINISTARSTVO ODBRANE RS
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Umetnost sa društvene margine - veoma zanimljiva izložba
1

Čačak

08.04.2023. 23:10

Umetnost sa društvene margine - veoma zanimljiva izložba

U Kulturnom centru u Čačku, otvorena je izložba pod nazivom "Art dijalog - Umetnost sa društvene margine", koja traje do 23. aprila, a održava se u okviru projekta "Čačak - prva nacionalna prestonica kulture".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve