Vesti
15.04.2016. 07:51
ekspres

Danas i sutra probni završni ispiti za osmake

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 15. aprila - Probni završni ispit za učenike osmog razreda biće organizovan danas i u subotu u svim školama u Srbiji.

Učenici će danas u podne rešavati zadatke iz matematike, dok će dan kasnije u devet ujutru rešavati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Kombinovani test sa pitanjima iz fizike, biologije hemije, istorije i geografije rešavaće se u istom danu, kao i test iz srpskog u 11.30 sati.

Osim simulacije završnog ispita, cilj organizovanja probnog završnog ispita je da se nekoliko nedelja pred malu maturu vidi koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Škole koje nisu u mogućnosti da probni završni ispit realizuju danas i u subotu zbog ranije planiranih aktivnosti, probni završni ispit realizovaće prema svojim mogućnostima u nedelji koja sledi, odnosno u periodu od 18. do 22. aprila 2016. godine.

Završni ispit za učenike osmog razreda biće organizovan od 15. do 17. juna 2016. godine.d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s);

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve