Vesti
01.04.2024. 20:07
R.E./ Blic

Sedmi dan potrage

Jurić o nestanku Danke: "Ovo je unapred planirano i smišljeno"

Igor jurić
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i proverava jeste snimak iz Beča na kome se nalazi devojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cela nacija sada čeka da provera pokaže ko je dete sa snimka.

"Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno. Kako se dete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, neko nešto mora da zna. Ovo je unapred planirano, unapred smišljeno. Taj uzrast od dve godine je ključan, mesto nestanka je čudno, sve nagoveštava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi", izjavio je Igor Jurić za Blic TV.

"Mislim da odgovor na pitanje gde je Danka leži u Srbiji."
 

Osvrnuo se i na snimak devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

"Devojčica liči na nestalu Danku. Želim da se zahvalim čoveku koji je snimio, to je veliki uspeh svih nas, uspeli smo da obavestimo i ljude u dijaspori. Raspisana je poternica, i to će se sigurno proveriti. Ne smemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovde u Srbiji", rekao je.

"Najveća nada mi je da porodica nije upletena u nestanak."

Igor Jurić kaže i da sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju.

"Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz celog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dete nestalo", kaže Jurić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve