Vesti
07.03.2016. 13:33
ekspres

Deca lečena od raka u zimskom kampu na Kopaoniku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 7.marta - U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), 20 mladih lečenih od malignih bolesti boraviće od 7. do 14. marta na Kopaoniku kao učesnici četvrtog NURDOR zimskog kampa “Ljubavi i nade”.

Adolescenti uzrasta od 11 do 19 godina imaće priliku da, zahvaljujući maloj, ali odbranoj grupi volontera - instruktora, nauče da skijaju ili usavrše svoje skijaške veštine.

Osim škole skijanja, planirane su i različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice koje imaju za cilj da, uz mali tim psihologa, mlade rekonvalescente osnaže fizički i psihički i olakšaju im resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu.

"NURDOR je do sada organizovao šest letnjih i tri zimska kampa ''Ljubavi i nade'' ali je svaki put iznova fantastično zadovoljstvo videti našu decu kako, nakon dugog i teškog lečenja, puni elana, neustrašivo osvajaju neke nove veštine, bilo da su sportske ili kreativne, kako se druže i razmenjuju iskustva", izjavio je Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDOR-a i jedan od pratilaca kampera.

Prema njegovim rečima to je i cilj ovih kampova - da se tim mladima pruži prilika da se da se druže, opuste i osnaže emotivno i fizički. Mnogima će to biti ne samo prvo odvajanje od roditelja već i prva prilika da nauče da skijaju, dodao je on.

Realizaciju kampa su pomogli Organizacija „Prijatelj u nevolji“, SP Lasta, Skijališta Srbije, MK Group, Wiener Städtisće, poslastičarnica Buongiorno, Tropic Trade i brojni prijatelji.

Veći deo skijaške opreme obezbedila je Marija Barišić i grupa prijatelja iz Švajcarske uz pomoć kompanije Cargo-Partner.

(Tanjug)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve