Vesti
19.07.2021. 17:25
Tanjug

Problemi zbog vode

Dečani: Ukinuto vanredno stanje

Voda
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj odlučio je da ukine vanredno stanje u toj opštini uvedeno zbog masovnog trovanja građana.

Odluka o ukidanju vanrednog stanja doneta je u ponedeljak, nakon poboljšanja situacije u toj opštini, gde je oko 1.500 građana u poslednjih nedelju dana zatražilo medicinsku pomoć sa simptomima trovanja, piše Koha.

"Danas smo na sastanku Štaba za upravljanje vanrednim situacijama doneli odluku o ukidanju vanrednog stanja u opštini Decan. Zahvalan i zahvalan svima koji su doprineli prevazilaženju ove situacije. Nadam se i želim da više nemamo takve vratolomije", napisao je Ramosaj na Fejsbuku.

Kako se navodi, u početku se mislilo da je do trovanja došlo vodom u nekim selima, ali analiza je pokazala različite rezultate, mada su u pojedinim selima pronađene neke bakterije, a još se ne zna šta je tačno izazvalo probleme građanima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dečan: U vodi pronađena ešerhija koli

Mikrobiološka ispitivanja

16.07.2021. 13:40

Dečan: U vodi pronađena ešerhija koli

U vodi za piće u Dečanu, u delu koji se snabdeva iz vodovoda Hidrodini, pronađena je koliformna bakterija ešerihija koli, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve