Vesti
01.02.2021. 13:27
Tanjug

ĐERLEK: Interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je danas da je interesovanje za vakcinaciju protiv koronavirusa i više nego očekivano i da se trenutno prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ðerlek je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da se danas nastavlja vakcinacija na više od 410 punktova širom Srbije.

"Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama - to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice. Želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije", rekao je Ðerlek.

Povezane vesti - IVANUŠA: Neće biti kovid pasoša

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Shutterstock

Istakao je da je cilj da se vakciniše što veći broj ljudi u što kraćem vremenskom periodu.

Ðerlek je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti više od milion prijavljenih za vakcinaciju i dodao da će možda do srede biti više od pola miliona vakcinisanih.

Istakao je da je najvažnije da je država obezbedila vakcine, da se danas očekuje nova isporuka "Fajzerovih" vakcina, kao i da ima dovoljno ruske "Sputnjik V" i kineske vakcine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve