Vesti
18.02.2022. 16:27
Tanjug

Beograd

"Divljao" u Prajd Info Centru?

gej, homoseksulci
Izvor: Shutterstock

Prajd info Centar saopštio je da je ponovo polomljen inventar u kancelariji u Kralja Milana i da je to učinio muškarac koji je i pretio zaposlenima.

Pozvali su predstavnike vlasti da javno osude kontinuirane napade na Prajd Info Centar i da jasno kažu da su posvećeni borbi protiv diskiminacije i nasilja i LGBTI+ građana.

U saopštenju se navodi da se incident dogodio u sredu oko 19 časova, kada je muškarac upao u prostorije Prajd info centra i počeo da lomi inventar.

Pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, Prajd info Centar je saopštio da je muškarac ubrzo pušten na slobodu.

Dodaje se da je ovo 13. napad na Prajd Info Centar od 2018. godine, od kada se kancelarija nalazi na trenutnoj lokaciji, kao i da nijedan od prethodnih 12 slučajeva nije do kraja procesuiran.

U saopštenju se podseća da će od 12. do 18. septembra Beograd biti domaćin EuroPride-a, najvažnije godišnje LGBTI+ manifestacije u Evropi, te da je uloga države da osigura i garantuje bezbednost i lokalne LGBTI+ zajednice i desetina hiljada posetilaca.

Posebno se ističe da je LGBTI+ zajednica u Srbiji izložena višestrukoj, sistematskoj diskriminaciji, a njeni pripadnici često žrtve nasilja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemačka: Obeštećenje za osuđene zbog homoseksualizma
Nemačka

Osuđeno oko 68.300 ljudi

14.09.2021. 13:05

Nemačka: Obeštećenje za osuđene zbog homoseksualizma

Nemačke vlasti obeštetile su skoro 250 ljudi koji su krivično gonjeni ili bili pod istragom prema nacističkom zakonu koji je kriminalizovao homoseksualnost i koji se primenjivao i nakon Drugog svetskog rata, saopštila je Federalna kancelarija za pravosuđe.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve